Dnes je 18. december 2014
Kariéra Hotel Dubná Skala
Online rezervácia

Á la carte

Jedálny lístok vychádza z talianskej a sčasti francúzskej kuchyne. Špecialitami sú domáci chlieb, ručne vyrobené domáce cestoviny, čerstvé ryby, fantastické mäso, pravé rizoto a pestrá sezónna zelenina. Varíme zásadne z čerstvých surovín. Naše jedlo je znamenité svojou prirodzenou chuťou, krásou, vôňou a typickou jednoduchosťou.

Predjedlá

100 g Bruschetta s restovanými hríbmi a mozzarellou, dekorovaná rukolou1

5,00 €

50 g Sprudka opečená kačacia foie gras na varenej hruške v Cabernet Savignon s domácim jablkovým chutney so škoricou, badiánom a cesnakom

10,80 €

100 g Marinovaná červená repa v bylinkách a balzamiku, podávaná s hruškou, orechmi, kozím syrom, strúhaným čerstvý chrenom, pokvapkaná olivovým olejom, zdobená  valeriankou7

6,00 €

Polievky

0,25 l Dubákové krémové cappuccino dochutené sherry likérom7

4,50 €

0,25 l Krém z pečenej tekvice s lanovými semiačkami a vyprážanou šalviou11

4,20 €

0,25 l Bažantí vývar s mäsovými guľkami a julienne zeleninou 

3,80 €

Šaláty

150 g Mix listových šalátov s tekvicovou majonézou a cherry paradajkami3,8,10            

6,20 €

300 g Čakankový šalát ochutený Aceto Balsamicom a restovanými kúskami hovädzej sviečkovice3

9,80 €

300 g Miešaný listový šalát s farebným hroznom, pečenými karamelovými orechmi, dochutený Vinaigrette z vinného octu a olivového oleja8  

8,90 €

Cestoviny a risotto

300 g Krémové dubákové rizoto na šalotke s tymianom, zastreknuté bielym vínkom, dekorované petržlenovou vňaťou a zastrúhané parmezánom Grana Padano7   

10,40 €

300 g Domáce gnocchi z tekvice, dochutené muškátovým orieškom, v jemnom kréme zo zrejúceho syra Taleggio, podávané s opečenými tekvicovým semiačkami2,7,8

7,60 €

300 g Čerstvé tagliatelle s restovaným radicchiom, rozmarínom, prosciutom, zastrúhané parmezánom, podávané s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou2,7

Tagliatelle môžu byť pripravené aj z ražnej múky.

10,40 €

300 g Cviklové ravioly plnené kozím syrom, s našľahanou jemnou chrenovou penou2,7    

8,90 €

Hlavné jedlá

200 g Konfitované kačacie prsia v tuku s rozmarínom, podávané s hroznovou polentou, jablkovým chutney a preliate kačacou demi glace

14,20 €

200 g Grilovaný  hovädzí steak s pečenou pestrou jesennou zeleninou a baby zemiakmi, preliate omáčkou podľa vlastného výberu – Soignon buche, demi glace alebo omáčkou na zelenom korení7

23,80 €

180 g Rolka z duseného jelenieho stehna na červenom víne s čučoriedkami a opečenou syrovou knedľou1,7

16,20 €

150 g Bravčová panenská so špikovanou sušenou slivkou na zemiakovom pyré, s redukciou červeného vína a demi glace, dekorovaná bylinkami7,12

9,80 €

180 g  Šťavnaté pečené prsia z kukuričného kurčaťa, podávaná na pyré z ružičkového kelu7

8,90 €

150 g Fáš z maslovej ryby a lososa, obalená v tekvicových semiačkach a zemiaku, na chrenovom krémovom rizote, dozdobené čerstvým kôprom4,8

11,80 €

150 g Filetovaná pražma kráľovská podávaná na blanšírovanej brokolici, dochutená chilli, ančovičkami a cesnakom, s baby zemiakmi a crème fraîche4,7

14,00 €